Denise kookt…

Denise kookt… op diverse evenementen. Ben je benieuwd naar het laatste nieuws? Kijk snel!

Linzensoep

Posted by on dec 4, 2014 in Blog Denise kookt..., recepten | 0 comments

Linzensoep

November 2014 won ik de Ottolenghi Kook & Win fotowedstrijd. Ik ben fan van zijn heerlijke gerechten met verse ingrediënten. Zijn nieuwste boek ‘Plenty More’ staat vol lekkere (vegetarische) gerechten. Mooie zomerse salades, waanzinnige wortelpuree, maar ook winterse gerechten zoals een linzensoep waar ik erg enthousiast over ben. Wil je ook aan de slag met zijn nieuwe boek? Hier kun je het boek aanschaffen.

(meer…)

Denise Kookt! wint Ottolenghi fotowedstrijd

Posted by on nov 28, 2014 in Blog Denise kookt... | 0 comments

Denise Kookt! wint Ottolenghi fotowedstrijd

Afgelopen weken kon je meedoen met de Ottolenghi Kook & Win fotowedstrijd.
Deze kans wilde ik niet aan mij voorbij laten gaan! Ik ben al jaren fan van Yotam Ottolenghi’s manier van koken en heb een groot aantal van zijn boeken. Zijn nieuwste boek ‘Plenty More’ lag al opengeslagen op mijn aanrecht voor het in de boekwinkels lag.

(meer…)

Bruschetta met doperwtjes

Posted by on mei 2, 2014 in Blog Denise kookt..., recepten | 0 comments

Bruschetta met doperwtjes

Deze lekkere brucschetta is heel makkelijk te maken. Eigenlijk een heerlijk klein gerechtje dat het hele jaar door gemaakt kan worden. Als je geen verse doperwtjes kunt vinden, kun je gebruik maken van diepvriesdoperwtjes om dit gerecht te bereiden. Ik maakte deze bruschetta voor een geweldige Paastafel-fotoshoot, waarbij ik samen met mijn zus Anne (fotograaf) en nichten An (foodblogger) en Ellen (interieurstylist) een zondag in februari omtoverde tot een vervroegde Paasdag. Inclusief paasversiering, eieren, citroentaartjes en lamsvlees.

(meer…)

Wit chocolade-citroentaartje

Posted by on apr 19, 2014 in recepten | 0 comments

Wit chocolade-citroentaartje
Dit taartje hoeft niet in de oven! En dat komt soms erg goed uit wanneer de oven al in gebruik is voor het voorbreiden van een diner. Zorg er wel voor dat dit taartje minimaal twee uur kan op stijven in de koelkast voor je hem serveert. Ik decoreer dit taartje met frambozen, maar je kan natuurlijk variëren en gebruik maken van andere vruchten als mango, bessen of passievrucht.

(meer…)

Denise kookt… op Restaurantday!

Posted by on mrt 20, 2014 in Blog Denise kookt... | 0 comments

Denise kookt… op Restaurantday!

Dit jaar deed ik voor het eerst mee met Restaurantday. Iedereen met kook-ambitie kon op zondag 16 februari zijn eigen restaurant openen voor een dag. Leuk, want op die manier kan je ervaren hoe het zou zijn om je eigen restaurant te runnen.

(meer…)

Denise Kookt bij restaurant Amarone, Rotterdam

Posted by on mrt 2, 2014 in Blog Denise kookt... | 0 comments

Denise Kookt bij restaurant Amarone, Rotterdam

Chef-kok Gert Blom. In de topchefstudio liep ik met onze brigade te zwoegen tijdens de wedstrijd van Topchef v.s. Sterrenchef. In één week tijd werden wij door chef-kok Robert Kranenborg en chef-kok Julius Jaspers klaargestoomd om chef-kok Gert Blom van sterrenrestaurant Amarone te verslaan. De race tegen de klok, waarbij het bereiden van het perfecte eten, de presentatie en de onderlinge taakverdeling het werken in de topkkeuken tot een zenuwslopend gebeuren maken. Zenuwslopend maar gaaf. In een week leerden we zoveel nieuwe technieken. Na deze week wist ik zeker dat ik meer wilde doen met koken.

(meer…)