Denise kookt… op Restaurantday!

Dit jaar deed ik voor het eerst mee met Restaurantday. Iedereen met kook-ambitie kon op zondag 16 februari zijn eigen restaurant openen voor een dag. Leuk, want op die manier kan je ervaren hoe het zou zijn om je eigen restaurant te runnen.

Het idee voor Restaurantday komt uit Finland en heeft zich inmiddels verspreid over de hele wereld. In 55 landen worden vier dagen van het jaar uitgeroepen tot Restaurantday, verdeeld over de vier seizoenen. Dit jaar werd Restaurantday gehouden op 16 februari, 17 mei, 17 augustus en 15 november 2014.

In mijn huiskamerrestaurant mocht ik koken voor 17 man, die zich via Facebook hadden aangemeld voor de 3 gangenlunch, met het thema: sneakpreview lente!

 

1656100_282972261857005_435559743_n
Een uur voor aanvang waren alle voorbereidingen getroffen, de tafels gedekt, de mise-en-place goed georganiseerd en was ik er klaar voor! De gasten kwamen binnen en namen plaats aan de tafels die mijn huiskamer omtoverden in een heus restaurant. Restaurantday is een leuke gelegenheid waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar je als kok je gasten kunt verrassen met mooie gerechten. En het gegeven dat in 54 andere landen ook mensen met veel plezier in hun keukens staan en zo de mooiste gerechten op tafel proberen te toveren, maakt deze dag extra bijzonder!

Voor deze Restaurantday serveerde ik de volgende gerechten:

• een amuse van witte tonijn, avocado en een huisgemaakte wasabicracker
• carpaccio van courgette met echte pesto en nootjes
• Rode Mul met groene asperges, boontjes, erwtjes en een lekkere kokos-limoen saus
• een taartje van witte chocolade/mascarpone en citroen op een bodem van nootjes

 

1012275_282972315190333_547233837_n

Denise

Foto Tarte taart An

 

Denises-dessert

Foto Tarte taart An

Wil je weten of er binnenkort een pop-up-restaurant of huiskamerrestaurant bij jou in de buurt is? Kijk dan op de website: www.restaurantday.org