Wit chocolade-citroentaartje

Dit taartje hoeft niet in de oven! En dat komt soms erg goed uit wanneer de oven al in gebruik is voor het voorbreiden van een diner. Zorg er wel voor dat dit taartje minimaal twee uur kan op stijven in de koelkast voor je hem serveert. Ik decoreer dit taartje met frambozen, maar je kan natuurlijk variëren en gebruik maken van andere vruchten als mango, bessen of passievrucht.

Denises-dessert
Recept: Witte chocolade-citroentaartje
Ingrediënten:
rasp van 1 citroen
sap van 1 citroen
300 g koekjes, fijngemalen
125 g boter, gesmolten
3 dl slagroom, niet geklopt
350 g witte chocolade, in stukjes
250 g mascarpone
eventueel wat frambozencoulis1. Roer in een kom de citroenrasp, boter, koek en het sap van een halve citroen bij elkaar en bedek hiermee de bodem van een taartvorm.
2. Verwarm de slagroom in een pannetje en los de chocolade hierin op.
3. Klop de mascarpone los met het sap van een halve citroen, meng dit met de chocoladeroom en giet dit over de taartbodem. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
4. Serveer kleine stukjes (het is een machtig taartje!). Decoreer het bord met frambozencoulis en het taartje met chocoladekrullen en mooie frambozen.