Posts made in mei, 2014

Bruschetta met doperwtjes

Deze lekkere brucschetta is heel makkelijk te maken. Eigenlijk een heerlijk klein gerechtje dat het hele jaar door gemaakt kan worden. Als je geen verse doperwtjes kunt vinden, kun je gebruik maken van diepvriesdoperwtjes om dit gerecht te bereiden. Ik maakte deze bruschetta voor een geweldige Paastafel-fotoshoot, waarbij ik samen met mijn zus Anne (fotograaf) en nichten An (foodblogger) en Ellen (interieurstylist) een zondag in februari omtoverde tot een vervroegde Paasdag. Inclusief paasversiering, eieren, citroentaartjes en lamsvlees. We hopen ooit als team de volgende (Paas) fotoshoot voor een of ander geweldig kookmagazine te mogen organiseren;-) Tot die tijd doen we dit soort fotoshootdagen gewoon voor onszelf. Een leuk moment om nieuwe gerechten uit te proberen. Recept: Bruschetta met doperwtjes Ingrediƫnten: olijfolie 1 klontje boter 4 sjalotjes 115 gr doperwten (vers of diepvries) 50 g zachte jonge geitenkaas 1 teentje knoflook 6 sneetjes (stok)brood 2 eetlepels gehakte verse munt klein stukje pecorino 1. Hak de sjalotjes fijn. Verhit de boter in een pan en fruit de sjalotjes aan tot ze licht glazig zijn. Voeg de doperwtjes toe. Breng op smaak met zout en peper en pureer het geheel licht met een staafmixer. 2. Meng de munt en de stukjes geitenkaas door de doperwtjespuree. 3. Besprenkel de sneetjes (stok)brood met olijfolie. Halveer een knoflookteen en smeer het brood hiermee in. Rooster de broodjes in de oven tot ze goudbruin zijn. 4. Haal de broodjes uit de oven en verdeel een portie van de erwtenpuree over de broodjes. Besprenkel met wat olijfolie, peper en eventueel nog wat geschaafde...

Read More