Posts made in maart, 2014

Denise kookt… op Restaurantday!

Dit jaar deed ik voor het eerst mee met Restaurantday. Iedereen met kook-ambitie kon op zondag 16 februari zijn eigen restaurant openen voor een dag. Leuk, want op die manier kan je ervaren hoe het zou zijn om je eigen restaurant te runnen. Het idee voor Restaurantday komt uit Finland en heeft zich inmiddels verspreid over de hele wereld. In 55 landen worden vier dagen van het jaar uitgeroepen tot Restaurantday, verdeeld over de vier seizoenen. Dit jaar werd Restaurantday gehouden op 16 februari, 17 mei, 17 augustus en 15 november 2014. In mijn huiskamerrestaurant mocht ik koken voor 17 man, die zich via Facebook hadden aangemeld voor de 3 gangenlunch, met het thema: sneakpreview lente!   Een uur voor aanvang waren alle voorbereidingen getroffen, de tafels gedekt, de mise-en-place goed georganiseerd en was ik er klaar voor! De gasten kwamen binnen en namen plaats aan de tafels die mijn huiskamer omtoverden in een heus restaurant. Restaurantday is een leuke gelegenheid waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar je als kok je gasten kunt verrassen met mooie gerechten. En het gegeven dat in 54 andere landen ook mensen met veel plezier in hun keukens staan en zo de mooiste gerechten op tafel proberen te toveren, maakt deze dag extra bijzonder! Voor deze Restaurantday serveerde ik de volgende gerechten: • een amuse van witte tonijn, avocado en een huisgemaakte wasabicracker • carpaccio van courgette met echte pesto en nootjes • Rode Mul met groene asperges, boontjes, erwtjes en een lekkere kokos-limoen saus • een taartje van witte chocolade/mascarpone en citroen op een bodem van nootjes     Wil je weten of er binnenkort een pop-up-restaurant of huiskamerrestaurant bij jou in de buurt is? Kijk dan op de website:...

Read More

Denise Kookt bij restaurant Amarone, Rotterdam

Chef-kok Gert Blom. In de topchefstudio liep ik met onze brigade te zwoegen tijdens de wedstrijd van Topchef v.s. Sterrenchef. In één week tijd werden wij door chef-kok Robert Kranenborg en chef-kok Julius Jaspers klaargestoomd om chef-kok Gert Blom van sterrenrestaurant Amarone te verslaan. De race tegen de klok, waarbij het bereiden van het perfecte eten, de presentatie en de onderlinge taakverdeling het werken in de topkkeuken tot een zenuwslopend gebeuren maken. Zenuwslopend maar gaaf. In een week leerden we zoveel nieuwe technieken. Na deze week wist ik zeker dat ik meer wilde doen met koken. Onze brigade won! Chef Gert toonde zich een sportieve verliezer. Hij nodigde onze brigade uit in zijn restaurant Amarone, om te genieten van zijn heerlijke keuken. Zelf mocht ik in oktober 2013 een week lang een kijkje achter de schermen nemen, helpen en vooral leren in zijn sterrenkeuken! Chef-kok Gert Blom brengt zijn kennis graag over en ik heb veel van zijn manier van werken geleerd. De gerechten die onder zijn supervisie de pass verlaten, zijn stuk voor stuk kunstwerkjes. Dit kijkje in de keuken inspireert!   www.restaurantamarone.nl    ...

Read More